Снимка: istock

 Продукти:

  • ¾ чаша захар
  • ½ чаша масло, меко
  • 1 яйце
  • 2 чаши брашно
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • ½ чаена лъжица сол
  • ½ чаша прясно мляко
  • ½ чаена лъжица ванилов екстракт
  • 1 и ½ чаши ягоди, нарязани
  • 3 чаени лъжици захар
  • ½ чаена лъжица канела
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форми за мъфини с малко олио. Покрийте с хартия. Разбийте ¾ от захарта с маслото до пухкава смес. Добавете яйцето и разбийте с миксера.
 
Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Добавете сухите съставки към мокрите и разбийте, докато се смесят добре. Добавете ваниловия екстракт. Разбийте. Добавете ягодите и внимателно разбъркайте с шпатула.
 
Разпределете сместа във формите за мъфини. Смесете 3 супени лъжици захар с канелата и поръсете мъфините отгоре. Печете в загрята фурна до суха клечка или докато центърът на мъфините бъде изцяло изпечен и сух, или около 20-25 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase