Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаша моркови, нарязани ситно
  • 1 глава лук, нарязан ситно
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 500 г телешка кайма
  • 1 и ½ чаши прясно мляко
  • 800 г домати от консерва, нарязани ситно
  • 170 г доматена паста
  • ½ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица сушен босилек
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • ¼ чаена лъжица едри люспи лют червен пипер
  • ¼ чаша настърган пармезан
Приготвяне:
 
В голям тиган на средна температура загрейте зехтина. В него задушете морковите, лука, чесъна, докато омекнат за около 10 минути. Добавете каймата в тигана. Разбърквайте, докато се натроши и потъмнее, и се смеси със зеленчуците. Разбърквайте, докато покафенее. Отцедете излишната мазнина от тигана. Добавете 1 чаша мляко. Оставете да заври, намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри, докато течността се абсорбира или около 15 минути.
 
Поставете телешкото и зеленчуците в купата на мултикукъра. Настройте на висока температура. Добавете доматите, доматената паста, солта, пипера, ригана, босилека и лютия пипер. Пуснете да се готви 1 час. През това време смесете половин чаша мляко с настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Добавете соса и пуснете да се готви още половин час. Сервирайте соса „Болонезе“ върху канапе от сварена паста алденте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase