Снимка: БГНЕС/EPA

Mercedes-Benz потвърди продажбата на спортния автомобил 300 SLR Uhlenhaut Coupé, който се превърна в най-скъпата кола в света.

Още по темата
Така появилите се преди няколко дни информации в медиите се оказаха истина – неизвестен купувач е платил 135 млн евро за уникалния автомобил, съобщи Automedia.

Търгът, на който е продаден Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé, се е състоял на 5 май, като е организиран от аукционната къща RM Sotheby's и в него са участвали само отбрани клиентите на марката. Купето беше част от колекцията на Mercedes-Benz Classic Museum от над 1100 редки автомобила, като някои от тях са от XIX век.

Приходите от продажбата на спортното купе ще бъдат инвестирани в създаването на благотворителна фондация, която ще се занимава със стипендии за студенти, участващи в проекти в областта на екологията. Името на новия собственик не се съобщава, тъй като той самият е пожелал това.

 От Mercedes-Benz съобщават още, че въпреки продажбата ще излагат автомобила „при специални случаи“. Второто копие на 300 SLR Uhlenhaut ще продължи да бъде изложено в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase