Снимка: БГНЕС

Да опишеш убийството на съпруга си в книга..., да си преследван от гнева на индийски богове... или - малко текила за папата, моля! Ето седмичният обзор на АФП за нестандартни истории от цял свят.

Убийство, което тя описа...

Американска писателка, написала статия, наречена "Как да убиеш съпруга си", е изправена пред съда за... убийство на съпруга си.

Писателката Нанси Крамптън Брофи, сред чиито книги е и "Грешният съпруг", е обвинена, че е убила съпруга си Даниел с пистолет, купен в eBay.

Полицията твърди, че 71-годишната жена едва е изплащала ипотеката си, но е поддържала 10 отделни застрахователни полици за живот на съпруга си.

Камерите за видеонаблюдение я улавят близо до мястото на убийството, но писателката казва, че може би е карала наоколо, за да почерпи вдъхновение.

Едно малко за папата

Папата поиска текила от мексикански свещеници.

"Знаете ли какво ми трябва за крака?", каза 85-годишният Франциск, чието болно коляно го принуждава да използва инвалидна количка. "Малко текила!"

Мъст от боговете

Горко на банда индийски крадци, преследвани от кошмари, откакто са откраднали идоли от индуистки храм.

Обзети от демонични сънища, те върнали 14 идола, заедно с бележка, в която молят за прошка в Читракоот в Утар Прадеш.

"Не можехме да спим, да се храним и да живеем спокойно", пишат те в своето "писмо-изповед", съобщава полицейският инспектор Раджив Сингх пред АФП.

"Омръзна ни от страшните сънища и кошмари, връщаме ценностите ви".

Те имат основание да се страхуват. Храмът е посветен на божеството Баладжи - въплъщение на бог Вишну, който според индусите може да унищожи дори "безкрайността и вселената", ако бъде провокиран.

Лоша опаковка

Роб Грийнфийлд се гордее със своя лош усет за мода. Зеленият активист се разхожда из Лос Анджелис в специален костюм, съдържащ всички отпадъци, които е събрал през последния месец.

Когато АФП го настига в луксозния Бевърли Хилс, той носи 28 кг опаковки и кутии само от напитките и ястията, които е консумирал.

Грийнфийлд, който преди това е живял в продължение на година само с храна, която сам е отглеждал, заяви, че посланието за замърсяването с пластмаса е достигнало до хората, въпреки че много хора са предположили, че е бездомник или че има психически проблем.

Не, Роб, светът е този, който е луд!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase