Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 и ½ чаши брашно
  • ¾ чаша захар
  • ¾ чаша какао
  • 2 чаени лъжици сода
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 и ¼ чаши тъмна бира
  • ½ чаша рапично олио
  • 2 големи яйца, разбити
  • 2 чаени лъжици ванилов екстракт
  • ¾ чаша бита сметана
  • ½ чаена лъжица инстантно кафе
  • ¼ чаша пудра захар
  • 1 супена лъжица ирландско уиски
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна форма за печене с мазнина. Покрийте с пергаментова хартия. Пресейте брашното, захарта, какаото, содата, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете към тях бирата, яйцата, 1 чаена лъжица ванилов екстракт и разбийте, докато се смесят. Излейте тестото в подготвената тава. Печете до леко златисто или до суха клечка – приблизително 25-30 минути. Охладете за 15 минути. Извадете кекса от тавата заедно с хартията. Оставете го да изстине върху решетка.
 
Междувременно смесете сметаната и инстантното кафе на гранули в купа. Добавете пудра захар, уиски и оставащата лъжица ванилия. Разбийте с миксер, докато се образуват връхчета или около 2-3 минути. Сложете в хладилник за през нощта или за поне няколко часа. Сервирайте кекса нарязан на квадрати и с големи топки сметана с кафе.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук 

Коментари Напиши коментар

2

След кекса

преди 10 месеца

А какво да правим с останалото уиски?

1

Кока с диазепам

преди 10 месеца

по Зеленски!!