БГНЕС

Тенденциите за пролетта и лятото могат да бъдат доста предсказуеми. Флорални мотиви по дрехите и ноктите, пастелни и по-ярки цветове на косата. Но една бунтарска тенденция променя всичко това. Тъмночерната коса пресича класическата мода и светлите оттенъци през лятото, предлагайки по-гъста и по-богата алтернатива за сезона.

Разбира се, наситенокафявото е красив естествен цвят, но почти черният е това, което ще властва през топлите месеци. Косата има тенденцията да е многотонална във всички нюанси и текстури, дори ако те са супер фини. Така че, въпреки че естествено тъмните кичури може да изглеждат черни на пръв поглед, това, което всъщност виждаме, е най-тъмната брюнетка с много, много студен тон.
 
Естествено тъмни брюнетки като Меган Фокс и Оливия Родриго са с тъмночерна коса, но наскоро видяхме естествени блондинки и полубрюнетки, които искат да се включат в летните тенденции, като преминат към ултранаситени нюанси.
 
Лили Джеймс е последната знаменитост, която премина към тъмната страна, заменяйки русите си кичури за по-тъмен цвят. Тя дълго време беше платиненоруса заради ролята си на Памела Андерсън в сериала „Пам и Томи“, но сега вече е в отбора на чернокосите. По същия начин актрисата Зоуи Дойч смени кестенявата си коса с черна за Met Gala през октомври 2021 година и оттогава все повече ѝ харесва да бъде с тъмни кичури.
 
Естествената блондинка Кейти Пери също избра черния цвят за по-топлите месеци, а Доув Камерън наскоро направи същата промяна. Освен това, след като изруси косата си до платиненоруса за тазгодишните „Грами“, Дуа Липа се завърна към черното малко след церемонията.
 
Още за тенденциите при боядисването четете в материала на Тialoto.bg

Източник: Тialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase