Снимка: istock

 Продукти:

  • 200 г фурми без костилки
  • 200 г сурово кашу или други сурови ядки по ваш избор
  • 150 – 200 г шоколад по ваш избор, който се разтапя на водна баня
Приготвяне:
 
Фурмите се накисват в топла вода за 15-20 минути. След това се отцеждат и заедно с ядките се смилат в блендер или кухненски робот. От получената смес се оформят топчета. Всяко топче се потапя в шоколада, който сте разтопили, но не бива да е врял, а охладен. Може да ползвате клечка за зъби или клечка за парти хапки, за да ви е по-лесно. Може и с помощта на вилица (без да набождате топчетата). Подредете бонбоните в подходяща чиния и сложете в хладилник, за да стегнат.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase