IStockphoto

Ефективен ли е зехтинът за суха коса? Сигурно много от вас си задават този въпрос, търсейки рецепти за маски. През пролетта косата се нуждае от освежаване и подхранване. Тя е по-чуплива, увредена и без блясък. Затова има нужда от натурално масло, с което да бъде по-хидратирана и жива.

Ако прибегнете до ползването на зехтин, трябва да знаете, че той съдържа хранителни вещества, които придават плътност на косъма и го защитават. Затова може да го включите в рутинната грижа за косата.

Зехтин и действието му върху суха коса

Нанесен върху косъма, той оставя тънък филм върху кичурите. С това намалява триенето, което причинява наелектризиране. Също така контролира накъдрянето и подобрява блясъка и здравето на косата. Заради своите омекотяващи свойства, той традиционно се използва за локално приложение. Затова спокойно може да си направите различни маски за коса с него.

Зехтин – кои са предимствата му за състоянието на косата?

1. Хидратира при сухота
 
Зехтинът е отличен балсам за коса. Той има омекотяващи и хидратиращи свойства, полезни при суха коса. Той я изглажда по естествен път и свежда до минимум накъдрянето след изсушаване.

2. Насърчава растежа
 
Той съдържа олеуропеин. Проучванията върху животни установяват, че локалното приложение на съставката регулира анагенната фаза на косата и може да насърчи нейния растеж.

3. Предотвратява увреждане
 
Когато косата е суха, се чупи по-лесно и е склонна към накъсване и цъфтене на краищата. Ползвайте зехтин, за да сведете до минимум всички проблеми. Все пак, при по-голямо увреждане, той отново ще помогне, но е хубаво да се подстрижете малко, за да подпомогнете растежа на нова коса.
 
Още за полезните свойства на зехтин при суха коса, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase