IStockphoto

Пилинг е онова, което трябва да присъства в рутинната грижа за кожата. Но много от нас нямат време за него или го подценяват. Правилното ексфолиране отстранява мъртвите кожни клетки. То отпушва порите и прави кожата по-свежа и блестяща. Но с годините то не се прави редовно, което носи своите последствия.

 
Жените след 40-годишна възраст не се сещат за пилинг. Те може да разчитат на конкретни продукти, но тяхната употреба не е достатъчна. Така се натрупват мъртви клетки и променят състоянието на кожата.
 
Колкото по-рано започнете да си правите редовен пилинг, толкова по-добре за вас, смятат дерматолози. „Ексфолирането на младата кожа служи най-вече за поддържане на блясъка и премахването на петна“, казва д-р Сънийл Чилукури.
 
„Като тийнейджър или по-млад възрастен, тялото ви естествено има по-голям клетъчен оборот и често по-голямо производство на себум. Естественият клетъчен оборот се забавя с възрастта, което води до пигментни промени (слънчеви петна), фини линии и сухота. Някои биха казали, че ексфолирането става още по-важно на този етап, за да продължи да стимулира растежа на нови клетки и да прави кожата по-здрава“, добавя специалистът.
 
Мъртвите клетки трябва да се премахнат чрез пилинг и той е полезен не само за хората след 40. Просто защото редовното ексфолиране насърчава обмяната на клетките. Някои жени със зряла кожа могат да се притесняват от увреждане, но ако го правят по правилния начин с точните продукти, няма проблем.
 
Пилинг след 40 – по какво да познаете, че не ексфолирате достатъчно?
 
Кожата е матова
 
Ако не ползвате ексфолиращ продукт поне веднъж седмично, то това си личи по цвета на кожата. Благодарение на мъртвите кожни клетки, тя изглежда по-жълтеникава и няма блясък. Освен това се лющи.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник:  Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase