Снимка: istock

 Продукти:

  • 6-8 мандарини
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 бакпулвер
  • 1/3 чаша олио
  • 1 чаша захар
  • 1 чаша бадемово мляко
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 1 и 2/3 чаша брашно
  • Портокалов мармалад
Приготвяне:
 
Обелете мандарините. Нарежете ги на резени, както са цели. Не ги разделяйте. Намажете кръгла форма за печене с малко мазнина. Поръсете с малко захар. Подредете резените мандарини на дъното.
 
В купа смесете млякото, оцета, ванилията и олиото. Отделно смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера в друга купа. Разбъркайте. Излейте мокрите съставки върху сухите и разбъркайте добре с миксер, докато се смесят напълно.
 
Излейте тестото във формата с мандарините. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути или до златисто. Оставете кекса да изстине върху решетка за 15-20 минути, преди да го обърнете.
 
След като е изстинал, обърнете кекса върху плато за сервиране. Мандарините ще застанат от горната страна на кекса. Разтопете мармалада леко на водна баня. Намажете мандарините с четка, за да се глазират.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase