Снимка: Istock

Продукти:

2 супени лъжици масло + 1 чаша
¼ чаша захар + 2 чаши
2 и ¾ чаши брашно + ¼ чаша
1 чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сол
4 яйца
1 чаена лъжица ванилов екстракт
2 чаши боровинки

Приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса. Намажете форма за кекс с малко разтопено масло. Поръсете формата с ¼ чаша захар и потупайте, за да се разпредели равномерно навсякъде.

Смесете 2 и ¾ чаши брашно с бакпулвера и солта. Оставете настрана. В голяма купа разбийте маслото с 2 чаши захар до пухкава смес. Маслото е на стайна температура. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате с миксера. Добавете и ванилията. Добавете сухите съставки. Разбийте. Оваляйте боровинките в останалата ¼ чаша брашно. Разбъркайте ги внимателно с лъжица. Добавете ги в тестото и разбъркайте с лъжица, за да останат цели.

Излейте тестото в подготвената форма. Печете за около час и половина или до суха клечка. Оставете кекса да изстине, преди да го извадите от формата и да го нарежете.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase