Pexels/Tim Mossholder

Много жени си правят перфектни къдрици с преса за коса. Ваши приятелки сигурно са споделяли опита си, но може би вие не сте от онези, които мислят, че ще се справят. Пролетта обаче дойде и имате нужда от нова прическа. Затова включвайте уреда и последвайте нашите съвети!

Оформянето на къдрици с преса изглежда сложно, но не е. Тайната се крие в китката, с която ще въртите уреда. Разбира се, важно е с каква преса разполагате и колко точно са големи плочките ѝ.
 
Според Лорън Маккоуън, креативен директор в Haircare Australia, може да постигнете няколко вида къдрици с преса за коса. Тя посочва, че е хубаво косата да е добре измита и да няма стилизиращи продукти по нея. Е, освен кристали, с които ще предпазите косъма от увреждане.
 
Началната позиция – от особено значение за вашите къдрици с преса
 
Важно е какво е състоянието на косата ви преди да използвате преса. Също така и позицията, в която се намира тя – дали ще я поставите по-високо (към корените) или по-надолу (към краищата). Маккоуън посочва, че тези детайли ще допринесат за по-добър резултат.
 
За перфектната къдрица не хващайте твърде много коса. Вземете малък кичур и го поставете в основата на пресата. 
 
„Тя трябва да се побере между плочите, позволявайки на топлината да се разпредели равномерно. Ако е твърде дебела, ще получите по-неравномерен резултат“, обяснява фризьорът. И съветва да притиснете близо до корена (на около 5 см), като държите пресата хоризонтално. Това ще помогне за създаването на равномерна вълна. Ако сложите уреда диагонално, предната част е по-къдрава от задната и цялостната къдрица ще бъде по-свободна.
 
Три начина за къдрици с преса за коса ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase