IStockphoto

Tонерът е като новия лак за коса. Знаем какво ще кажете – едното е за косата, другото е за кожата, така че по същество нямат нищо общо. С изключение на факта, че и двете са продукти, които някога бяха поставени на заден план в красотата.

 
Навремето лакът за коса имаше лоша репутация, тъй като се смяташе, че оставя косата суха и начупена. В днешно време формулите не само поддържат косата докосваема и гладка, но също така могат да помогнат за добавяне на обем и борба с накъдрянето.
 
По същия начин тонерът е получил модерно преобразяване през годините. В един момент това беше основна препоръка за тийнейджъри с мазна кожа, които трябваше да се справят с пъпките и да добавят повече блясък, въпреки че общ недостатък беше, че някои формули съдържаха алкохол, който в крайна сметка изсушаваше кожата. Оттогава тонерите изминаха дълъг път и сега можете да намерите различни формули, предназначени за различни типове кожа.
 
„Тонерите за лице се завърнаха благодарение на широката популярност на корейските 10-степенни режими за грижа за кожата“, казва д-р Кристин Чой Ким пред Women's Health. Дори и да не се интересувате от култивиране на рутинна грижа за кожата от десет стъпки, тонерът все още има някои основни предимства за вашия тен, независимо от типа или тона на кожата ви.

Какво точно е тонер?
 
Тонерът за лице е основно междинната стъпка в грижата за кожата. Предназначен е да се използва след измиване на лицето ви, но преди да нанесете серума или овлажнителя.
 
„В историята тонерите са били използвани като начин за балансиране на pH на кожата след измиване с алкален сапунен продукт за почистване“, казва дерматологът д-р Ребека Казин пред Women's Health. Сега, тъй като нашите почистващи средства обикновено са по-балансирани и нежни към pH-то, тонерите се превърнаха в собствена категория в грижа за кожата.
 
Д-р Казин добавя, че продуктът вече не се смята само за стягащо средство. Според нея, вече има тонери, които осигуряват различни ползи. Що се отнася до тяхното съдържание на алкохол, днешните продукти обикновено са на водна основа.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase