Продукти:
- 600 г брашно
- 1 пакет суха мая
- 1 щипка сол
- 3 яйца
- 3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица захар
- 300 г вода, хладка
Приготвяне:
В купа разбъркайте всички продукти, докато се получи меко тесто. Наливайте хладката вода постепенно, защото може или да се наложи да добавите, или да не използвате цялото количество. Увийте купата с найлоново фолио и оставете тестото да втаса за 1 час. С ръце оформете мекици, като дърпате тестото между дланите си, за да го разстелите. Пържете в дълбока тенджера със загрята мазнина до златисто. Отцедете върху хартия, преди да сервирате.
Коментари Напиши коментар
11
:)
преди 11 месецаБабините селски ...ици
10
Гаро
преди 11 месецаЯдат ми са,ама неам брашно и олио
9
Анонимен
преди 11 месецаДавайте рецепти за хлебопекарна...баба месеше-аз немога...и с вода не е най-вкусното тесто за мекици...заблуждавате начинаещите :)