Снимка: istock

 Продукти:

  • 300 мл течна сметана за разбиване
  • 200 мл прясно мляко
  • 4 жълтъка
  • ¼ ч.ч. захар
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 7 г желатин
  • 1 шушулка ванилия
Приготвяне:
 
В купа със студена вода накиснете желатина. Сметаната трябва да е добре изстудена в хладилника. В тенджера на котлона изсипете млякото. Добавете към него семенцата от ванилената шушулка, като я разрежете наполовина по дължината и с нож внимателно извадите семената. След това се слагат в млякото, а по желание може да сложите и самата шушулка.
 
В отделна тенджера се разбъркват много добре захарта, нишестето и жълтъците. Когато млякото заври го махнете от котлона (извадете шушулката) и изсипете от него при сместа с жълтъците. Бъркайте енергично, след което постепенно добавете останалата част.
 
Върнете тенджерата на котлона и продължете да бъркате, за да се сгъсти леко кремът. Премахнете от котлона. Извадете сметаната от хладилника и с миксер я разбийте до лека пухкавост, като след това добавите към нея отцедения желатин. Прибавете ги към крема, като разбъркате много добре. Разпределете в купички и оставете да изстине. След това сложете крема в хладилник, за да стегне. Преди да сервирате може да украсите с плодове, сладко.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase