IStockphoto

Нова година, ново Аз... нова коса? Е, може би да, ако просто имахме малко вдъхновение, за да изберем точно какво да правим с прическата си. Подобряването на визията през тази година обаче е по-лесно, отколкото си мислите, и това е така, защото толкова много прически, които виждаме в социалните мрежи или по модните подиуми, са меки, със сравнително ниска поддръжка и се фокусират върху поддържането на вашия естествен цвят и текстура.

Разбира се, в тенденциите тази година има малко по-смели и драматични решения за тези, които обичат предизвикателствата. Също така ще видите много идеи от миналото, като емблематични стилове от 90-те и началото на 2000 година.
 
Четирима различни професионалисти споделят какви ще са най-горещите тенденции в цветовете, подстригването и стилизирането на косата. Те също така разкриват някои от своите любими продукти за постигането на тези визии у дома и казват това, което трябва да попитате фризьора си, ако искате да попаднете в модните тенденции за тази година.

Ето кои прически ще властват през 2022 година: 

1. Гъбен цвят на косата
 
Вдъхновението зад този наситен среднокафяв нюанс, който ще бъде навсякъде тази година, е гъбата. Да, точно така, гъбата и по-специално шапката на гъба портобело.
 
„Тази година гъбеното кафяво е това, което всички естествени брюнетки трябва да пробват, ако искат да променят визията си“, казва стилистката Катерина Проко. Вместо топли карамелени нюанси, тази тенденция включва по-земни, по-хладни тонове на пепелява основа, нанесени върху косата ви с традиционни блясъци или балеаж.
 
Въпреки името, блондинките също могат да се включат в тенденцията без да губят напълно естествения си цвят. „Ако сте руса и търсите нещо различно, но не сте напълно готова да бъдете тъмна, поискайте тоник, за да тонизирате косата си, търсейки повече бежови тонове“, казва Проко. Това ще ви накара да се почувствате сякаш светите, дори и да не сте излизали на слънце от известно време.
 
2. Опашки от миналото
 
От прическата на Кари Фишър като принцеса Лея до шикозния кок шиньон на Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“, вързаната коса никога не излиза от мода. Всъщност Тара Симич смята, че 2022 е годината на кока. Според нея, тази прическа е практична, което означава, че държи косата далеч от лицето ви докато сте на дансинга с приятели, тренирате във фитнеса или просто искате да се спасите от високите температури през пролетта и лятото.
 
Още за тенденциите в прическите до края на 2022 г. четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase