Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 чаши киноа, сварена
  • ½ чаша зехтин
  • 3 малки сладки картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 глава червен лук, ситно нарязан
  • 600 г къдраво зеле (кейл), накъсано
  • 150 г сварен нахут
  • Песто за овкусяване
Приготвяне:
 
Сварете киноата и я отцедете. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера на средна към висока температура. Добавете сладките картофи, една чаена лъжица сол и ½ чаена лъжица черен пипер. Гответе, докато картофите омекнат или около 8 до 10 минути.
 
Добавете лука, разбъркайте. Похлупете с капак да се задуши за още около 5-6 минути. Добавете толкова къдраво зеле, колкото да запълни тенджерата. След като омекне и слегне, добавете останалото количество. Сервирайте зеленчуците заедно с киноата и сварения нахут. Гарнирайте с песто.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase