Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 2 моркова, ситно нарязани
  • 2 стръка целина, ситно нарязани
  • 1 червена чушка, ситно нарязана
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 и ½ супени лъжици микс от подправки по избор
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 8 чаши зеленчуков бульон
  • 1 средно голяма глава бяло зеле, нарязано
  • 1 голям домат, ситно нарязан
  • 2 чаени лъжици бял винен оцет
Приготвяне:
 
Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура. Сложете лука, моркова и целината. Разбърквайте, докато омекнат или между 6 и 8 минути. Добавете чушката, чесъна, подправките, пипера и солта. Разбърквайте за още 2 минути.
 
Добавете бульона, зелето и доматите. Усилете котлона на средна към висока температура и оставете да заври. Намалете котлона, сложете капак и оставете да къкри още 20 минути. Свалете от котлона. Добавете оцета. Разбъркайте и сервирайте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase