IStockphoto
Независимо дали става дума за нов сезон или промяна след приключване на връзка, сдобиването с нов цвят на косата е вълнуващ начин да разнообразите външния си вид. Но колкото и да обичаме добрата трансформация на прическата, честото посещаване до салона не се отразява добре на бюджета ни.
 
Въпреки че всякакви промени в цвета на косата ви ще изискват поддръжка, някои от тях изискват много повече грижа, като чести посещения при фризьора и персонализирана рутина за грижа за косата. И когато всичко е казано и направено, времето и разходите за новия ви оттенък могат бързо да се натрупат над допустимата граница.
 
Ако искате да промените цвета на косата си, но все пак искате нещо с ниска поддръжка, експертите казват, че всичко е свързано с избора на цвят и техника, които предлагат безпроблемна трансформация. „Оставянето в рамките на четири нюанса от естествения ви цвят поддържа нещата по-меки, по-смесени и дава по-приемлив растеж“, казва Джордж Папаниколас пред InStyle.
 
Ето кои цветове може да изпробвате, когато не искате да харчите много пари за поддръжка на косата:
 
Балеаж

Балеажът е начин за боядисване на косата без строги линии и граници. Според експертите, това създава невероятен ефект без значителни усилия и не изисква голяма поддръжка в дългосрочен план.

Папаниколас казва, че балеажът е неговата препоръка за такива, които искат нов цвят на косата, но нямат достатъчно време да обръщат специално внимание на прическата си. Според него, цветните места могат да бъдат деликатно поставени в областта на корена, като постепенно стават по-изразени и по-ярки по средата на кичура и към краищата. Това създава фин и деликатен ефект, но в същото време промяната си личи от разстояние.

Тъмни корени
 
Ако сте естествена брюнетка, тогава знаете колко трудно може да изберете цвят на косата, който да озарява кичурите, но в същото време да не изисква много поддръжка. Вместо да боядисвате цялата си коса в различен нюанс, изберете тъмните корени. Фризьорите споделят, че може да добавите по-цветни нюанси в средата и края на кичурите, но да оставите корените в естествения им кафяв цвят.

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase