БГНЕС

Анджелина Джоли помоли последователите си в социалните мрежи да следят и да се информират за зверствата, които се случват в Афганистан.

Преди няколко дни 46-годишната актриса сподели лично писмо, което е получила от млада дама от Афганистан. Част от написаното беше скрито, за да се предпази идентичността на подателката. Според описанието на Джоли, момичето не може да се върне на училище заради правилата, наложени от новия режим на талибаните.
 
Анджелина отбелязва, че жените в Афганистан биват арестувани заради участието си в мирни протести.
 
„Може би повече никога няма да изляза навън или да имам възможността да говоря, тъй като съм момиче“, се казва в писмото. В друга част момичето пише, че жените нямат никакви права, нямат право на глас и не могат да продължат пълноценния си живот. „Правата на жените са отнети и те нямат право на нищо в тази страна“, допълва дамата.
 
Анонимната подателка дава за пример случай отпреди няколко седмици, когато талибаните са арестували две от жените, които са посмели да поискат повече права и свобода за своя пол. Пишейки, че тази случка я е оставила шокирана и обезкуражена, дамата казва, че е помислила това за края на свободата и щастливия живот.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase