IStockphoto

Мъжете и жените са огън и вода, земя и небе, Марс и Венера... Със сигурност сте срещали тези определения. Но всъщност ние не сме толкова различни един от друг – просто понякога ни е трудно да се разберем. Да, понякога ни вбесяват, карат ни да леем сълзи, разкъсват ни отвътре – но ние се връщаме към тях всеки път. В крайна сметка мъжете и жените не могат да живеят един без друг.

Пиша за връзките много дълго време и всяка година все повече се убеждавам в мнението, че ние жените – независимо от възрастта и националността – най-често не разбираме защо мъжете се държат така, както се държат в тези пет случая. Честно казано, аз самата попаднах в тази категория, когато от неразбиране и негодувание бях готова да си блъсна главата в масата. Но, за щастие, откакто научих тези пет прости истини за мъжете, животът стана много по-лесен, пише психологът и автор на книги Сабрина Алексис.
 
Те не обичат да изпращат текстови съобщения (така че последвайте примера)
 
Не знам от какво са се притеснявали жените по времето на стационарни телефони, но знам със сигурност, че в наши дни най-голямото им забавление е да пишат съобщения на любимите си и да се обиждат, че не получават отговор на всеки техен SMS. Класика.
 
„Защо ми писа толкова много преди, а сега мълчи?“, „Защо пише толкова кратки съобщения?“ – формулировката на тези въпроси може да се промени, но същността остава същата. Има повече от едно проучване, което доказва, че мъжкото мълчание в мрежата не е признак на безразличие. Те просто не виждат смисъл да общуват чрез месинджъри, ако на теория всички тези малки неща могат да се обсъждат у дома.
 
Да, в началото на една връзка той ще ви пише много, често, с подробни изречения, стихотворения и каквото искате. И това не е лицемерие: първо, той иска да ви спечели; второ, той не прибързва с нещата; и трето, самият той се интересува да ви опознае и да общува възможно най-често. С течение на времето отношенията стават по-стабилни, вече знаете всичко един за друг и нуждата от непрекъсната комуникация просто изчезва. Навикът е само ваш.
 
Между другото, защо е толкова важно за нас, жените, също е научно доказано. Факт е, че по правило ние се реализираме чрез успешна комуникация с другите, така че поддържането на контакти е свещено за нас. Мъжете, напротив, се реализират предимно в работата и смятат за мярка за успеха си собствените си постижения, а не броя на полезните връзки. Освен това многозадачността не е достъпна за тях до степента, в която имаме ние – можем да напишем съобщение и веднага да се върнем към работата.
 
За съжаление повечето връзки се разпадат, преди жената да се примири с това. Тя ще му пише на работа, ще го разсейва от бизнеса и в замяна ще получава „безразлично“ мълчание. И идват мислите, че любовта е отминала.
 
Но това е много голямо погрешно схващане. Така че, ако изпитвате този проблем, опитайте се да се съсредоточите не върху количеството на комуникацията, а върху нейното качество. Здравите и правилни взаимоотношения трябва да се основават предимно на лична комуникация. Оставете месинджъра за списъка за пазаруване или други спешни съобщения.
 
Мъжете говорят за любов с действия, а не с думи
 
Поне ако са наистина обичащи мъже. Случвало ли ви се е да ви каже колко сте прекрасна/красива/секси/невероятна и да изчезне за един месец? Ако да, тогава най-вероятно вече не се срещате с него. Да, мъжете са наясно, че обичаме с ушите си и повярвайте ми, те знаят как да използват правилните думи. Но проблемът е, че ако няма нищо повече от думи, това означава, че той не мисли, че си струвате времето и усилията му.
 
Съвсем различна ситуация се развива, когато мъжът изобщо не казва подобни приятни думи. В същото време е готов да се откъсне от работа, за да те заведе при приятелите си, готов е да прекара уикенда с майка ти, купува ти храна вкъщи и т. н. И в този случай жените започват да се чудят защо той все още не казва магически думи и стават толкова обсебени от това, че дори спират да забелязват, че действията му са по-красноречиви от всякакви думи.
 
„Любов“ за огромното мнозинство от мъжете е голяма и ужасна дума, но това изобщо не означава, че те не знаят как да обичат. Затова се опитайте да живеете тук и сега и да гледате действията му, а не да чакате той да каже това, което смятате, че трябва да ви каже.
 
Още от хороскопа ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase