Общ преглед
Огромна опашка се изви пред Българската народна банка по повод пуснатата днес в обращение сребърна възпоменателна монета "150 години от рождението на Гоце Делчев".
Още по темата
Стотици граждани чакаха часове наред, за да се сдобият с монетата на цена от 108 лева. Някои от тях заявиха, че са дошли още в 4.30 сутринта.

Други са дошли в 7.00 ч., а до 11.00 ч. все още не бяха преминали на опашката по стълбите пред БНБ.

Опашката се извива пред централния вход на банката, плътно по стълбите и по продължението пред целия паркинг, предаде БТА. Полиция пропуска желаещите да се сдобият с монетата на две гишета. На място има и кола на жандармерията. Всеки има право да закупи най-много по две монети.

Тиражът на сребърната монета с номинал от 10 лева е 3000 бройки. Автори на художествения проект са Пламен Чернев и Преслав Чернев.

Предприемчиви търговци са публикували обява за продажбата на монетата още вчера. Обявата може да бъде видяна в популярни интернет сайтове, където е обявена за продан на двойна цена.

Коментари Напиши коментар

19

Пешо

преди 3 месеца

Вярно че имаше хора които препродават но и имаше хора дошли от над 200 километра..БНБ се изложи тотално.. от 8.30 до 15:00 бяха влезнали под 150 човека и монетата била свършила..1000 монети били продали а дефакто над 300 няма шанс да са продали..

18

Баш Майстора

преди 3 месеца

Много навреме се пуска тази монета. Киро премиера може да подари една на македонския си колега по време на посещението утре.

17

Анонимен

преди 3 месеца

Д...ба! Цял ден чакане и свърши преди мене. Всичко е спекула на *** от бнб! През касовия център да са минали не повече от 250 души, а там са 4 каси. При централата на БНБ са 2 каси и е свършила още към 15, да кажем около 150 души. 400 х2 монети на човек са 800 монети. Част в 4ри търговски банки за випове, около 500, всичко друго е по чекмеджета и джобове на *** от бнб!