IStockphoto
Това е приказка за грижа за косата, стара като времето: Всеки тип и текстура коса идва със свой уникален набор от забележки. Тези с фини кичури жадуват за повече обем. Тези с къдрави кичури непрекъснато се борят със заплитане. А за тези с гъста коса, перфектното подстригване може да се окаже много по-трудно за постигане.
 
„Когато става дума за подстригване на гъста коса, прекалено късата или добавянето на твърде много слоеве може да доведе до образуване на обем в нежелани области“, обяснява Съни Брук. Фризьорката Бриана Сиснерос добавя, че едно от най-големите предизвикателства е да намалите обема или тежестта, за да може да създадете достатъчно движение в стила.
 
Добрата новина? Наистина няма утвърдени и бързи „правила“ за подстригване на гъста коса. По-скоро става дума за намиране на добър стилист, който може да работи с вашата уникална коса, предпочитания за оформяне и стил, за да създаде външен вид, който балансира обема и теглото на косата.
 
Като се има предвид това, ако не сте сигурни откъде да започнете, стилистите казват, че тези пет прически са идеални за гъста коса.
 
1. Къс боб
 
По-късите стилове може да изглеждат непривлекателно, ако имате по-гъста коса, но тази техника на подстригване е чудесен начин да премахнете теглото и обема и да ви даде възможност да носите по-къс стил.
 
При тази прическа долната част на косата се отстранява, като вие определяте точно колко къса да остане тя. Въпреки че името е „къс боб“, този стил може да бъде и по-дълъг, по-скоро лоб, за тези, които не са сигурни, че рязкото скъсяване е за тях. Подходящ е за повечето форми на лицето, макар че понякога може да подчертае закръглеността, така че имайте предвид и това.
 
Съвет за оформяне: Сушене със сешоар и разресване с плоска четка, за да се получи по-голяма мекота на късата част от косата.
 
2. Бикси
 
Един хубав хибрид. Това е боб, който има слоеве, напомнящи тези на пикси, и включва бретон, както и леко подстригване от страничната част на косата. Последното не позволява на по-късия стил да изглежда твърде кръгъл, а слоевете добавят движение, докато бретонът служи за разнообразие. Според стилиста Нунцио Савиано, добавянето на бретон към гъста коса е чудесен начин да помогнете за премахването на излишните кичури около лицето.

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase