IStockphoto

Може да сте го чували хиляди пъти, но ще ви го кажем още веднъж – грижата за кожата трябва да се променя според сезона. Продуктите, които използвате през лятото, може да са ви любими, но със сигурност няма да ви помогнат през зимата. Студените месеци идват с ниски температури, сух въздух и бурен вятър, които могат да се отразят негативно върху кожата, ако не се грижим правилно за нея.

Освен природните фактори, повечето време в затворени помещения, където работят топлинни уреди и изсушават още повече въздуха, също влияе върху красотата ни. Тези условия могат да причинят раздразнителност, чувствителност, зачервяване и сърбеж. Единственото решение на проблемите е промяна в режима ни.
 
Но не започвайте да планирате цялостна смяна на продуктите и стъпките, които следвате. Всичко, от което може да се нуждаете, са няколко прости промени и допълнения. „Погледнете как се променя кожата ви и съответно коригирайте и сменете продуктите“, казва дерматологът д-р Дорис Дей. Тя съветва да използвате по-нежни почистващи препарати и по-богати овлажнители.
 
За да поддържате кожата хубава и хидратирана без лющещи се области, следвайте тези препоръчани от дерматолозите стъпки: 
 
Преминете към по-мек почистващ продукт
 
Докато пенещите се почистващи продукти с мехурчета са много забавни за нанасяне върху лицето ви, те не правят никаква услуга на кожата. Според Джошуа Зейхнер, препаратите на базата на пяна или салицилова киселина са чудесни за премахване на замърсявания и мазнини, но съдържат сулфати, които могат да бъдат по-изсушаващи от другите видове почистващи средства.
 
Кремовете, балсамите и маслата за почистване могат ефективно да измият кожата, като същевременно я поддържат хидратирана и не нарушават кожната ѝ бариера.
 
Ако страдате от акне, използвайте много внимателно продукти, насочени към този проблем. Обикновено в тях се съдържа огромно количество салицилова киселина и бензоил пероксид, които могат да причинят сухота, ако се използват прекомерно. Нанасяйте ги в комбинация с pH-оптимизирани продукти, които поддържат здрава кожна бариера.
 
Добавете добър ексфолиант
 
Ползите от ексфолирането – когато се извършва правилно – не са тайна за никого. Нежното нанасяне на продукта може да помогне за премахването на мъртвите кожни клетки, натрупани от сухия зимен въздух, оставяйки кожата да изглежда по-блестяща. Освен това процесът помага на овлажнителя ви да се абсорбира по-добре.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase