IStockphoto

След последните две години, които най-добре могат да бъдат описани като "безпрецедентни" и "несигурни", предказването на бъдещето може да бъде малко странно. Но когато става дума за красота, спокойно може да се каже, че тенденциите са се развили с времето. 

 
Докато 2021 година беше свързана с повишена хигиена, маски и новооткрито приемане на нашата естествена кожа и коса, през тези 12 месеца сме готови да внесенм малко повече експерименти в ежедневието си. От научни процедури за грижа за косата срещу косопад до роботи, които боядисват ноктите ви и аромати, които променят настроението, това са прогнозираните тенденции в красотата, които експертите очакват да виждаме навсякъде. 
 
Ето какво ще стартира през 2022 година: 
 
1. Продукти за кожата, базирани на ДНК
 
Въпреки че факторите на околната среда със сигурност играят роля, истината е, че вашите гени до голяма степен определят как остарявате, както и предразположението ви към пигментация и чувствителност. Ето защо все повече брой фирми за красота се възползват от ДНК-базирани продукти за грижа за кожата.
 
Компаниите, които разполагат с такава формула за съставяне на продукти, ще поискат от вас да изпратите ДНК проба, след което високотехнологичен онлайн тест ще събере информация за вашия генетичен състав, ще анализра вариациите във вашата ДНК и ще преведе тези данни в персонализиран режим за грижа за кожата. 
 
Инвеститорите смятат, че този метод ще се развива значително през следващите години и затова насочват погледа си към него. Те очакват продуктите за грижа за кожата, базирани на ДНК, да достигнат стойност от близо 10 милиарда долара до 2028 година. 
 
2. Роботизирани услуги
 
Няма възможност за човешка грешка в тези предстоящи лечения, тъй като тук няма човек. Вече се появи робот, който използва AI технология, микрокамери, обработка на 3D изображения и технологични алгоритми, за да лакира ноктите ви вместо вас. Той работи като сканира всеки отделен нокът, за да определи точно къде започва и свършва. След това устройството автоматично лакира с точното количество лак за перфектен маникюр до 10 минути. Роботът дори разполага със система за топъл въздушен поток, за да ускори времето за сушене на лака. 

Още по тематаа четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase