Снимка: Bulgaria ON AIR

От днес в киносалоните у нас премиера прави украинският филм "Къде си, Адам?". Продуцент на лентата е протодякон Александър Плиска, а благодарение на Даниел Нунев филмът се разпространява в България.

"Културата не е само, когато ходим в театрите и музеите, а когато рисуваме, когато снимаме, видим нещо прекрасно и го споделим с другите. Този филм е точно за такава история. Станахме свидетели на нещо красиво и искахме да го споделим с другите. Този филм е исторически документ и потапя зрителя толкова дълбоко, че той забравя, че се намира в киното", разказа протодякон Плиска в "България сутрин".

Във филма хората виждат монасите в Света гора (Атон) в Гърция. Според продуцента на лентата сме се уморили от послания на и към другите - време е да създадем послание към себе си.

"Този филм разкрива не само образа на монасите, а на всеки един зрител в киносалона. Всеки един зрител сам вижда себе си и вижда поука какъв ще бъде неговият живот. Вярваме, че Господ разговаря с всеки един човек. Не е нужно мнението на авторите, за да може зрителите да се срещнат с героите във филма", каза още протодякон Плиска пред Bulgaria ON AIR.

Даниел Нунев очаква филмът да бъде много добре възприет у нас, тъй като досега не е показван такъв. Според него зрителят ще намери отговори, които досега не е намирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase