Снимка: Фейсбук

Четирима души загинаха и 19 бяха ранени при инциденти, предизвикани вследствие на лошото време в Истанбул, съобщи валийството на Истанбул, цитирано от турската телевизия НТВ.

Поривите на вятъра достигат 80 километра в час.

По данни на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) при инцидентите са загинали четирима души, сред които един чужденец, и са били ранени 19 души, като състоянието на трима от тях е тежко, се казва в съобщение на валийството.

Истанбулската голяма община информира за стотици инциденти в града заради ураганния вятър. Засега е известно, че бурният вятър е съборил 33 покрива на сгради, изкоренени са 192 дървета, отнесени са общо 52 светофара и пътни знаци, изпопадали са други 232 опасни предмети, нанесени са щети на много автомобили.

На магистрала пък вятърът събори обърна два тира. За щастие тези инциденти се разминаха без ранени и жертви.

Заради лошите метеорологични условия е спряно движението през пролива Босфора. Товарен кораб се е блъснал в пристанище в квартал Авджълар.  В град Коджаели са потънали седем лодки.

Изключително затруднени са и полетите на самолетите, като шест самолета не са могли да кацнат в Истанбул (на летищата "Истанбул" и "Сабиха Гьокчен"). Полетите са били пренасочени към Анкара и Измир.

 

Коментари Напиши коментар

10

Сюлейман паша

преди 1 месец

Автора на статията,всичко ни е ясно относно отношението на сьнародниците ти,мунчовците кьм Турция и всичко турско,но това допьлнение кьм статията на индонезийски-това пьк какво беше?!Сигурно пак ганьовски номера: да злепоставиш турския език,представяйки индонезийския за турски...Глупа...ци!!!

9

Сюлейман паша

преди 1 месец

Поне на щетите,причинени от Майката природа не се радвайте бе, безбожници!!!Как пируват ***...вците на негативите, свьрзани с Турция!Ама нали са си и прос...ти от рождение ,пропускат да прочетат статистиките,че икономиката е с прираст над 7%,докато много дьржави са на минус!Спада на лирата не е показател!И японския йен е 150 за долар.Целта е да сме в топ 10 развити икономики в света!Хайде Турция!!!!

8

Nikoi

преди 1 месец

https://en.wikipedia.org/wiki/Sabiha_G%C3%B6k%C3%A7en