Кадър: Facebook, Мира Добрева

Известната телевизионна водеща Мира Добрева остана навън по време на буря. Тя не е била допусната в хижа „Рилски езера“ с домашния й любимец – малко кученце.  За случката информира самата тя в социалната мрежа.

"Един час в окото на бурята. Пред вратата на българска хижа. Когато си в планината. Когато забрули зловещ вятър и капки дъжд се забиват като стрелички в лицето ти. Когато спрат лифта, заради стихията навън.  Когато не ти позволят да влезеш вътре. Защото си с куче. Тогава се питаш как е възможен такъв сблъсък между величието на природата и нищожеството на човеците.

Хижа "Рилски езера". Хижари със златни ланци и анцузи. Не Ви прави чест", написа с разочарование едно от топ лицата на БНТ.

Още по темата
Малко по-късно ръководството на хижата отговориха на обвиненията й.

"Жалко е, че точно журналисти се възползват от популярността си, за да разпространяват невярна информация. Днес в социалните медии и някои жълти сайтове беше тиражирана невярна информация, че сме отказали подслон от дъжда на три дами и кучето им.

Истината е, че те искаха да влязат в столовата, в която по разпоредби на РЗИ не се допускат животни (независимо от породата и теглото им). Обяснихме им, че няма как да посетят зоната за хранене, но може да останат в скиорната. Това предложение очевидно е било под нивото им, защото, след като прекараха в хижата известно време, са направили свои снимки немили-недраги пред хижата“, обясниха от там.

„И не, не е нашата дума срещу тяхната. Записите от камерите казват всичко.Правилата са за всички и хижите понякога не могат да отговорят на високите очаквания на някои туристи“, казаха още от хижа „Рилски езера“.

 

Коментари Напиши коментар

149

Кико

преди 7 месеца

Криза във възрастта! Има достатъчно медикаменти който ще и помогнат!

148

Анонимен

преди 7 месеца

Тая принцеса не виждала истинска бурия. Живея в Балкана и това си е нормален есенен дъжд. Тя ако е наистина в окото на бурият щеше книга да напише как на един метър от нея не се вижда нищо и как ще я размята вятър и гори и поля. Евтина статийка от залязваща сайтаджийка претендираща за журнализъм...

147

Мира

преди 7 месеца

Ах колко съм нещастна колко са жестоки другите около мене и към мене.