Снимка: Pixabay
Мъж, който като бебе е бил на корицата на албума на Нирвана "Nevermind", заведе дело срещу музикантите. Той твърди, че голият му образ е детска порнография, съобщава "Variety".
 
Това е една от най-разпознаваемите корици на музикален албум. Изображението представлява голо бебе (Спенсър Елдън) под вода в басейн. Изображението е върху доларова банкнота на риболовна кука, към която плува дете.
 
Образът се възприема най-вече като символ на капитализма. Изданието отбелязва още, че голи, несексуални изображения на деца не се считат за детска порнография по закон. 
 
Адвокатът на Елдън обаче има интерпретация и твърди, че включването на банкнотата в изображението прави детето да изглежда "като секс работник".
 
"Подсъдимите умишлено са продали (изображението на Елдън) за комерсиални цели и са използвали шокиращия характер на изображението, за да популяризират себе си и своята музика за негова сметка", се казва в иска, който беше разгледан от изданието.
 
30-годишният Елдън този вторник заведе дело в Калифорния срещу редица подсъдими, включително живите членове на групата Дейв Грол и Крист Новоселич, и управителя на имота на Кърт Кобейн, неговата вдовица Кортни Лав. От всеки от ответниците се иска компенсация в размер на 150 000 долара.
 
Елдън каза, че никога не е получавал заплащане за фотографията, освен 200 долара, които родителите му са получили за нея в деня на снимките. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase