IStockphoto

Всички знаем, че TikTok е пълен с трикове за грижа за кожата - някои полезни, някои пасни, а други направо странни. Както всеки би очаквал, наскоро приложенито откри още един твърде добър, за да бъде верен, съвет за премахване на акне и избягването на неговата поява. Потребител с името @aubyrnjadeart е събрал четири милиона гледания, показвайки драматичната си трансформация на кожата, която твърди че е постигнала с лечение с морска солена вода. 

Точно така, тя твърди, че пръскането на смес от морска сол и вода по лицето й два пъти на ден я е отървало от акнето, след като е опитала всички други лечения. Научава трика от друг потребител в TikTok с името @leacrylics, който започва да използва морската солена вода, след като разбира, че кожата й обикновено се изчиства след плуване в океана. И двете дами твърдят, че методът действа, защото балансира pH-то на кожата и убива бактериите. 
 
Ние обаче не можем да се доверим сляпо на дерматологичен съвет и затова решихме да проверим дали наистина солената вода може да помогне. Според истинските дерматолози, солената вода може да е ефективна на теория, но определено не е трайно решение за лечение на пъпки или белези. Мона Гохара казва, че връзката между дерматолозите и слънцето и морето е леко сложна. 
 
Гохара нарича действителната океанска вода, по-специално океанската вода ан основата на магнезий - "панацея", известна още като лек за всичко.
 
"Акнето може да се повлияе от ексфолиращия, почистващ порите ефект на тази малка тинктура", обяснява тя. 
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase