Снимка: istock

Продукти:

200 мл течна сметана, подходяща за разбиване
20 г пудра захар
3 прахчета ванилия
1 бр шоколад по ваш избор
40 мл кафе, за предпочитане разтворимо
натурално какао за поръсване
 
Приготвяне:
 
Пригответе кафето и го оставете да се охлади напълно. Хубаво е сметаната да е била поставена в хладилник за около час. След това я сложете в купа и разбийте с помощта на миксер, заедно с ванилията и пудрата захар. След като стане пухкава, добавете кафето и отново разбийте. Разпределете крема в чаши, поръсете с настърган или начупен шоколад. За финал поръсете през цедка с малко натурално какао. Разбира се, може да сервирате този крем и с няколко бишкоти.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase