Графика: Bloomberg

Ново проучване показва, че много американци казват, че биха били готови да получават намалени заплати, да се откажат от почивните дни или да отделят повече часове за работа, която да може да се извършва напълно отдалеченo, пише Bloomberg TV Bulgaria.

След повече от година пълна или частична отдалечена работа в много индустрии, работодателите се опитват да върнат работниците в офиса, дори когато вариантът Делта на коронавируса се завръща в САЩ.

Някои работници не харесват твърде много перспективата - независимо дали са загрижени за здравето си, имат домашни задължения, или просто не искат да се върнат към нежеланото ежедневно пътуване до работното място.

Онлайн проучване, поръчано от застрахователната компания Breeze, установи, че 65% от американските работници, които заявяват, че работата им може да се извършва изцяло от разстояние, са готови да намалят заплатите си до 5% - което може да представлява до няколко години годишно повишаване - за да останат у дома.
Онлайн проучването, проведено от социологическата фирма Pollfish на 20 и 21 юли, включва отговори на 1000 души, които казват, че са „заети или търсят работа, която може да бъде извършвана изцяло от разстояние“.

Повечето хора казват, че няма да се откажат от повече от 5%, но 15% от анкетираните казват, че биха били готови на намаление с 25% от заплатата им, за да не се връщат в офиса.

Повече подробности четете в Bloomberg TV Bulgaria

Коментари Напиши коментар

108

не ми пука

преди 1 месец

Да

107

Тъпанар

преди 1 месец

До 95.До 89 - Изкара го, че да си със семейството си е лошо...Не моето момче, не си ме разбрал правилно. Семейството е страхотно и радостно нещо. Именно затова, когато си в къщи трябва да си изцяло отдаден на него. Може и да живееш в дом, в който имаш офиси за всички, освен спалните. Ако не - пожелавам ти да изкараш 1 г. с жена ти и децата, работейки всички. Може и да размислиш...

106

Анонимен

преди 1 месец

Големите офиси с хиляди хора вътре приключиха, света няма да се върне назад, само за да може някакви кафенета и паркинги да си правят оборот.