Молдовските политици Сергиу Тофилат и Генадий Косован шокираха телевизионните зрители, като се сбиха по време на дискусионно предаване, предаде ДПА.

Тофилат, който е бивш съветник на президентката Мая Санду, нокаутира Косован - бивш заместник-министър на вътрешните работи, и му направи захват около шията. Сцената се разигра в предаване по телевизията.

Видеозаписи, публикувани в интернет, показаха, че първоначално Косован остава неподвижен след случката.

Съобщено беше, че обстановката се е изострила, след като Тофилат обидил Косован по време на разгорещена дискусия за политическата ситуация в Молдова. После Косован плиснал чаша вода в лицето на Тофилат.

Наложило се предаването да бъде прекъснато. По-късно във Фейсбук беше публикувана снимка, показваща как двамата мъже отново стоят спокойно един до друг и си стискат ръцете, но на заден план все още се виждаха парамедици.

"Всичко е добре, когато свършва добре", написа редакционният екип, но също така заяви, че подобни прояви на насилие ще се наказват в бъдеще.

Преди около седмица и половина молдовците избраха нов парламент, в който партията на прозападно настроената Санду получи абсолютно мнозинство.

Коментари Напиши коментар

65

Молдовците

преди 1 седмица

са прозападно настроени, защото им е омръзнало от брътвежите на Батюшката и другите джуджета. Не случайно и новият им парламент е нафрашкан с прозападни политици, защото на Запад е манджата, а на северовасток - гладорията и голодоморът.

64

1 рубла = 1 стотинка

преди 1 седмица

Естествено про-европеския кандидат е победил. Но иначе ги поздравявам и двамата за мъжката постъпка. Руския поклонник като по-низшо същество дори не е имал шанс. Браво!

63

Анонимен

преди 1 седмица

Сеггиу Теофилат сега трябва да стане министър на образованието. Денков прекалено цивилизовано го раздава, хем че е тренирал борба. Ако беше се изявявал повече в стил банкянси футболист, досега да е звезда в интернет.