Швейцария поднесе сензацията на Евро 2020 след като елиминира световния шампион Франция на осминафиналите на турнира.

Така световният шампион последва европейския Португалия и изхвърча от Евро 2020. “Петлите” бяха елиминирани от Швейцария след страхотна драма с дузпи в Букурещ - 7:8 или 3:3 в редовното време и продълженията. Големият длъжник за тима на Дидие Дешан бе Килиан Мбапе, който се скъса да пропусна по време на мача, а освен това и изпорти единствената дузпа.

Марио Гавранович, Фабиан Шер, Мануел Аканджи, Рубен Варгас и Адмир Мехмеди не трепнаха от бялата точка за Швейцария. За Французите точни бяха Пол Погба, Оливие Жиру, Маркюс Тюрам и Преснел Кимпембе, преди да дойде пропускът на Мбапе. Ян Зомер хвана ъгъла на нападателя и даде начало на празненствата.

Редовното време на срещата също беше много интересно. Харис Сеферович даде аванс на Швейцария в 15-та минута, а в 55-та Рикардо Родригес пропусна дузпа.

Последва шоу на Франция и три бързи гола - Карим Бензема се разписа два пъти в рамките на две минути между 57-та и 59-та и изравни Зинедин Зидан по голове за националния отбор. Двамата делят 6-та позиция във вечната класация с по 31 гола. Пол Погба вкара трети гол в 75-та минута и изглеждаше така, че е донесъл победата за Франция. Харис Сеферович (81) и Марио Гавранович (90) обаче пратиха мача в продължения.

Така Швейцария се класира за четвъртфиналите, където в петък в Санкт Петербург ще се изправи срещу Испания.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase