Снимка: Bulgaria ON AIR

Какъв е бил живота на един от най-големите секссимволи на 50-те години на миналия век разкрива минисериалът в две части "Тайният живот на Мерилин Монро".

Истинското й име е Норма Джийн, а за възходите и паденията й разказва Дж. Ранди Тараборрели от "Ню Йорк Таймс в едноименния бестселър, който е и екранизиран.

Историята ни доближава до звездата - такава, каквато светът не познава. Наблегнато е на сложната й връзка с нейната майка, изиграна от Сюзан Сарандън, а самата Монро изиграва Кели Гарнър, която представя героинята си като слаба, неуравновесена жена, таяща много тревожност и отчаяние, което феновете й така и не забелязват.

Потопени в отминалата епоха на 50-те, сюжетът проследява как младото и несигурно момиче се превръща в една от най-влиятелните личности на онова време. Зад кулисите животът й изобщо не изглежда лесен и привлекателен, а Холивуд е безпощаден към звездите си,  от които се възползва до последната им капка енергия.

Славата не изглежда така привлекателна, а е свързана с много тайни и жертви, които не й позволяват да контролира живота си на фона на вътрешните й демони и крехка псикиха, наследена от собствената й майка.

Останалите роли са поверени на Ембет Давиц, Емили Уотсън, Джефри Дийн Морган. Гледайте двете части на "Тайният живот на Мерилин Монро" на 19-и и 20-и декември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase