Снимка: istock

Продукти:

600 мл течна сладка сметана за разбиване
200 мл кондензирано мляко
100 мл карамелен сос или шоколадов, а може и течен шоколад
Натрошени ядки по желание
 
Приготвяне:
 
Разбийте с миксер до пухкавост сметаната и млякото. След това добавете карамела/шоколада и отново разбийте. Ако ще добавяте ядки, разбъркайте сместа с шпатула. Прехвърлете сместа в подходяща форма, може и малка тава за печене. Покрийте сладоледа хубаво със свежо фолио. Важно е фолиото да се допира до самата смес. Сложете във фризера за няколко часа.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase