Снимка: БГНЕС

Спряганият за нов собственик на Левски Джоузеф Диксън излезе от нелегалност и говори за намеренията си да инвестира в клуба.

По думите му сделката е на финалната права, като Диксън и партньорите му ще инвестират в клуба 250 милиона долара. Ще се изгради нов стадион, а Наско Сираков ще остане като президент. Важна роля в новия Левски ще има и Благой Георгиев, а фаворит за треньор е Станимир Стоилов. Ще бъде офериран и Павел Колев за поста на изпълнителен директор.

"Това е най-голямата спортна марка в България. Този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства в нов стадион и търговски център. Гледам на инвестицията като дългосрочна и клубът сам да се издържа. Дали аз ще съм собственик, или не - трябва това да стане. Не представлявам никого", заяви Диксън и допълни, че клубът е получил банкова документация, за да се придвижи купуването.

"В момента всичко е готово. Остават формалности. Това казват адвокатите ми. Акциите ще бъдат на името на българско дружество и ще бъдат контролирани от моя фирма в САЩ. Благо Георгиев ми каза, че Левски е най-големият клуб в България, с най-много фенове. Футболният клуб има доказателства за средствата, които ще бъдат инвестирани. Но няма да разкрия всички имена на моите партньори. Не искам да рискувам и да разваля отношенията с моите колеги.

Той се опита и да разсее съмненията сред привърженици и критици.

"Шеговито ли ви звучи всичко това? Защо тогава съм тук? Взимам клуб на ръба на фалита! Какво правя тук, ако е шеговито? Действията говорят повече от думите. Разбирам ви, че имате опасения. В Левски знаят, че имам средствата и съм готов. Сериозен съм. Имам подкрепа от Левски и държавата. Дано имам и от страна на феновете", надява се Диксън.

"След години може и да продам клуба. Ще инвестирам рационално. Всичко обаче отнема време. Не съм казал, че няма да се инвестира и в селекция, но всичко ще стане, след като станем собственици", допълни англичанинът.

"За 36 месеца ще бъдат инвестирани тези 250 милиона. Но трябва и гаранция от държавата, че може да строим. Левски трябва да е конкурентен на другите водещи отбори. Държавата е собственик на стадиона. Левски (София) е институция. Отборът е обичан от толкова много хора! Такъв модел е приложен навсякъде в света. Трябва да се гарантира настоящето и бъдещето на клуба. Този модел вече е ползван в Рома. Не е само до оцеляването, Левски трябва да се издръжа сам за в бъдеще", каза още Диксън.

Коментари Напиши коментар

111

Ss

преди 1 седмица

Хубава работа ...ама българска.

110

Анонимен

преди 1 седмица

Във футбола за повечето хора има само нападение и защита но по средата има огромна линия която трябва да помага и на двете фази .Точно тя е най важна. Аз бих разчитал на система 2 5 3 а не на 4 4 2 . По компактна с повече възможности за приливане на сили от нападение в защита.Трима опорни защитници пет халфа в друг ред за да бягат в двете фази и две бързи крила в нападение. Но тия петте трябва да са много работливи и с много въздух за да не спира мисленето умората ;)

109

11

преди 1 седмица

Тоз не изглежда читав, откъдето и да го погледнеш.