Снимка: istock

Продукти:

450 г пилешки гърди, нарязани
2 супени лъжици масло
60 мл соев сос
1 брой готово тесто за пица
2 супени лъжици зехтин
225 г настъргана моцарела
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Поставете пилешкото в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата до кипване. Намалете котлона и оставете пилешкото да се вари 15 минути. Прехвърлете го в купа, след като го отцедите. След това го накъсайте.
 
Разтопете маслото в тиган на средна към висока температура. Сложете в него пилешкото, соевия сос. Разбърквайте за 4-5 минути.
 
Разточете тестото за пицата върху набрашнена повърхност. Намажете с 1 лъжица зехтин. Разпръснете половината от настърганата моцарела върху тестото в средата му. След това разпръснете пилешкото. Покрийте с остатъка от моцарелата. Захлупете тестото във форма на калцоне. Притиснете с вилица краищата, за да запечатите тестото. Намажете със зехтин. Печете за 20-30 минути или до златисто.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase