IStockphoto

Експериментирането с цветовете на косата е момичешки ритуал, който понякога се свързва с любовна раздяла, започване на нов етап от живота или следване на моден тренд, започнат от някоя телевизионна звезда. Постепенно обаче боядисването се пренесе от гимназиалните коридори в офисите на големи фирми, по плажовете и парковете. Оказа се, че не само момичетата обичат различния цвят кичури, а и много дами започват по този начин да крият сивите си коси.

 
Но да имаш цветна коса е забавно за определен период от време. Дали някой иска да има розова коса завинаги? Едва ли. Най-вероятно тези, които предпочитат нещо различно от русо, кафяво и черно, се броят на пръсти. По-голямата част от нас успяват да удържат цвета си за няколко седмици, след което нямат търпение да се отърват от него.
 
Когато говорим за премахване на боя за коса, умът ни веднага се насочва към избелване на корените. Това упражнение обаче може сериозно да увреди косъма, което не е никак желателно. Някои ще каже, че можем бързо да посетим салона за красота и да се доверим на професионалист да свали цвета ни, но ние имаме и друго решение – домашен трик, който съдържа само две съставки. Всичко, от което се нуждаете, е витамин С и шампоан.
 
Трябва да знаете, че това премахва полутрайната боя за коса и не уврежда естествения ви цвят. Ще ви е нужен прахообразен витамин С, за да може още повече да улесните процеса. Ако имате таблетки, просто ги смачкайте. Хубаво е да използвате шампоан против пърхот, който придава на сместа допълнително премахваща сила. Каквото и да правите, не използвайте тонизиращ шампоан. С него само ще засилите яркостта на цвета, който искате да премахнете.

Как да си направим препарат за премахване на боя?
 
Добавете една чаена лъжичка витамин С на прах към две чаени лъжички шампоан и го смесете до получаване на паста. След това намокрете косата си и започнете да нанасяте сместа. Почти веднага ще видите как цветът започва да пада. След като намажете цялата си коса, я покрийте със шапка за къпане, увийте кърпа около врата си, за да не се изцапате и оставете да подейства за един час. След като изтече времето, изплакнете обилно и оставете косата си да изсъхне. Възможно е да видите как 85% от боята ви вече е изчезнала.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

ТАКАВА ПРОСТОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛА С ТАЗИ РЕЦЕПТА ХАХАХА А ПРОПОРЦИИТЕ СА СИГУРНО СА ЗА ДЪЛГА И ГЪСТА КОСА :))))))))))))

2

Анонимен

преди 2 години

измиване всеки ден с шампоан и минер.вода.гарантирано след седмица ще е отмита.

1

Щерю

преди 2 години

Най- бързо е с машинка за подстригване Филипс...