Istock

Сексът е не само приятен, но и доста полезен за здравето. Въпреки че много от вас сигурно са наясно с основните му предимства като намаляване на нивата на стрес, все пак може би не знаете всичките му ползи. Всъщност ще бъдете изумени да научите за някои от тях!

Ето и 7-те най-изненадващи ползи за здравето от секса, за които може би не сте и чували:

1. Подобрява имунната система

Сексът помага в защитата на тялото ни срещу микроби, вируси и други натрапници. Изследователи от Пенсилвания са установии, че студентите, които правят секс веднъж или два пъти седмично, имат по-високи нива на определени антитела в сравнение със студенти, които правят секс по-рядко.

2. Подобрява контрола на пикочния мехур при жените

Редовните оргазми включват мускулите на тазовото дъно на жената, като ги укрепват и тонизират. Оргазмите активират същите мускули, които жените използват, когато правят упражнения на Кегел. Наличието на по-силни тазови мускули означава, че има по-малък риск от инциденти с изтичане на урина.

3. Сексът намалява риска от инфаркт
 
Сексуалната активност помага да се поддържат нивата на хормоните естроген и тестостерон под контрол. Когато тези хормони са в дисбаланс, могат да се развият състояния като сърдечни заболявания и остеопороза. Що се отнася до защитата на здравето на сърцето чрез секс, повече е по-добре!

4. Редовният секс повишава самочувствието

Хората, които практикуат по-редовен секс се радват на по-добро самочувствие и имат по-позитивна оценка за тялото си. Като цяло качественият секс ни помага да се чувстваме по-комфортно в кожата си, а това влияе положително и на психичното ни здраве.

Вижте другите три ползи за здравето от секса в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Коментари Напиши коментар

10

Българи-НЕ за секс

преди 1 месец

Големият парадокс е,че точно тези епитети,с които българите описват долуизброените хора и мнението,което имат за тях...това са ТИПИЧНИ БЪЛГАРСКИ черти и характеристики!Тукашните мъже НЕ зачитат и 1% жените и побоищата са чести.Дори нямат елементарно възпитание и уважение към жената.А относно хигиената-НИКОГА не може и за стане сравнение!Никога.Jъмничките имат несравнимо по-висока хигиена.Държат да ухаят съблазнително и чисто и миризмата на кисело зеле ги ПОГНУСЯВА.Цитират ти поезия..различни са.

9

Българи-НЕ за секс

преди 1 месец

Тука много хора ги мислят за миризливи и биещи жените си,но реалността НЕ е такава...Има и там мъже,които са готови да наранят една жена разбира се-навсякъде ги има,но като цяло представата за тях е много грешна...Да говориш,воден от злобата и расизма е много отчайващо нещо...Тукашните само плюят и гледат да те нарекат "свиня" или "***",другите знаят как да погалят една жена и да я омаят...

8

Българи-НЕ за секс

преди 1 месец

Българските селски бекове и серящи по улиците пияници НЕ правят секс.Много говорят за секс,как щели да "таковат тая и оная,направо ще ги .......",но това са само думи.Озлобени са,че жените не ги искат и са насъбрали много в себе си...Ама за секс НЕ стават.Затова българките търсят араби,турци,италианци,африканци,латиноамериканци и тнт....И сексът е невероятен и могат да съблазнят една жена без да се изразяват като 100 %-ви простаци...И СЕ КЪПЯТ ДОСТА ЧЕСТО!