Колаж: lovebylife.com

Патрис Хан-Калърс. Тя е един от основателите на въпросното движение Black Live Matters, тя е причината да видим толкова много протести в САЩ, включително тези в памет на Джордж Флойд, който бе скромно погребан в златен ковчег.

Тя е съоснователка на BLM през 2013 г., когато в САЩ оправдаха бял полицай, убил черен тийнейджър. След смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис миналата година, BLM се превърна в една от най-популярните организации за борба с расизма и расовото неравенство.

Ако през изминалата година сте наблюдавали неимоверното насилие, но не над цветнокожи, а над хора от европеидната раса и най-вероятно сте цъкали с език, защото насилието, обирите, изгарянето и виковете „Убийте първо белите!“, е преминало някакви граници, то за добрата работа има и цена, пише chr.bg.

Очевидно е, че ако успеете да разпалите една маса и я накарате да повярва, че е права, то шансовете ви да инкасирате приходи от новата идеология не са никак малко.

Патрис е едва на 37 години, но вече успя да закупи луксозни жилища из цяла Америка. Това е впечатляващо, имайки предвид основното й занимание – активист в НПО. Някои от основните ѝ активи включват луксозни апартаменти и къщи в курортни точки из страната, оценяващи се на сумата между 5 и 20 милиона долара, като това е информация на нейния брокер. Тя е придобила къща за 1.4 милиона долара, до която се достига по частен и охраняван път.

Локацията е Лос Анджелис, а срещу няколко хиляди квадрата е сигурно, че няма  да страда особено за онеправданите, след като разполага с красива панорама, луксозни изпълнения и още много други. Според информация от самия брокер, Топангския каньон има само още няколко къщи, които ще бъдат изцяло запазени за по-заможните собственици, сред които е очевидно и самата Патрис.

Хан-Калърс беше наречена измамница. Журналистът Джейсън Уитлок написа в Туитър: „Тя имаше много възможности къде да живее. Но избра едно от най-белите места в Калифорния. Сега тя ще има от кого да избира, за да се оплаква при толкова много бели ченгета и толкова много бели съседи. Ето, това е избор, брато!“

Писателят и активист за права на чернокожите Анди Нго припомни, че „Хан-Калърс се самоопредели като комунист и се застъпваше за премахването на законите на капитализма“.

Харченето на ресурси, които по принцип идват директно под формата на благотворителност и са предоставени от различни доброжелатели, започва да губи своята стойност, когато се инвестира в луксозни имоти. Вече има ангажирано независимо разследване, но щетите вече са направени. Любопитна подробност е, че Патрис закупува няколко имота, където афро-американското общество е едва от 1.8%.

Миналата година Патрис и нейната половинка Джаная закупуват четвърти имот – ранчо с частна самолетна писта и хангар, както и апартамент от 300 квадрата в малък частен квартал. Към това добавяме още един интересен имот на около 30 минути от Атланта, притежаващ вътрешен басейн, отново малка самолетна писта и още много други. Въпросното имение струва около 415 хиляди долара, закупен около 2 години след издаването на първите мемоари на дамата. През октомври активистката подписва 2-годишен договор с Уорнър Брадърс, в който ще продуцира гласове на афро-американци, които са били маргинализирани през годините. Не е известно дамата да е получавала някакво авансово заплащане при подписването на договорите.

Според информацията, имотната треска започва някъде през 2016 г. паралелно с нейната основна работа във въпросните организации за правата на афро-американци. Още същата година закупува жилище за 510 000 долара, а след това още едно за приблизително 800 000 долара.

Патрис се жени за своята половинка Джаная и очевидно обединяват не само личните си активи, но и тези, които са на двете организации – канадската и американската. През 2018 г. общият брой имоти е вече разширен с още 3 къщи. През 2020 г. добавят още малко водно пространство,  което е обвързано с луксозен курорт на  Бахамит, който притежава частна  марина, както и дизайнерско голф игрище. На тази територия имотите са с около 6 спални, частно кино и гледка към пристанището.

Цената остава тайна и се предоставят някои от своите сметки, за да може да започнат самите преговори. Сериозният въпрос е зададен от името на малцинството и онези, които успяха да обират безнаказано магазини, да проявяват своята агресия и да вярват, че всичко това е правилно.

Патрис е започнала живота си в малко апартаментче, живеейки с двамата си братя и сестра в Лос Анджелис.

Никой не може да каже как са закупувани сега луксозните имоти, никой не може да потвърди и кои са спонсорите.

На 37 години тя притежава луксозни имоти, при това без да може да докаже своите приходи, а и никой не се интересува.

След като през 2020 г. Джордж Флойд се превърна в звездата на протестите, които в последствие ще донесат между 90 милиона за организацията и още 21.7 милиона от други по-малки организации, като останалите дарения не се обявяват.

Някои хора от другата страна на организацията споделят, че Патрис е получила около 120 хиляди долара през 2013 г., когато се занимава с активизъм, публични речи и други, през 2019 г. не е написано никакво възнаграждение.

Самата тя също предпочита да не говори по темата.

Коментари Напиши коментар

106

gf

преди 56 минути

тая само за икономка ще я взема.И да ми пали колата през зимата

105

Ю кортес

преди 1 час

Навсякъде си има тарикати и балъци.Тук имаше някакви дарителски хуманитарни организации шефовете им си раздали също милиони като бонуси
Съда с нищо не може да им попречи,всичко е оформено законно

104

Картофчо

преди 3 часа

Ами то е ясно откъде са парите. Имотите започват да се купуват през 2016 год. Тогава Тръмпи печели изборите и републиканчетата, започва да подготвят удара си за след 4 години.
Това е накратко за всички неразбрали!
Айде лек ден! :)))