IStockphoto

Знаете ли какво е общото между актрисата Аня Тейлър-Джой, моделът Джоан Смолс и голяма част от лицата на Valentino? Освен че притежават собствен чар, те оформят дългите си кичури по сходен начин – с леки къдрици, наподобяващи тези на русалките по филмите. Да вземем например Ариел, която всички познаваме от Disney – тя е с гъста червена грива, която образува нежни вълни, разпиляна от морската вода. А бретонът ѝ е леко навит на една страна. През сезон пролет/лято 2021 ще виждаме този стил в косите на много жени.

Истина е, че най-добре са онези, подстригани под форма „пикси“ или къс боб, но има дами, които не дават да режат много от косата им и тя стига чак до кръста. Сами разбирате, че е грехота такава хубава коса да бъде вързана само на опашка или сплетена на обикновена плитка. И тъй като пандемията наложи по-небрежните прически, леките вълни са идеални за тях.
 
Как да си направите къдрици на русалка?
 
Независимо дали работите вкъщи, ходите в офиса или ще присъствате на рожден ден или важно събитие, може да разнообразите, като използвате ролки, преса или маша, за да получите прическата на усмихнатата русалка Ариел. За това ще спомогне и ако имате по-дълъг бретон – друг хит за сезона. Ето няколко варианта, които да изпробвате:
 
Нежни вълни
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Joan Smalls (@joansmalls)

Твърде големите и перфектни къдрици няма да са на почит през пролетта, нито през лятото. Те ще бъдат заменени от по-небрежния им вариант, който прави много по-нежна и елегантна всяка дълга грива.
 
Ако сте от жените, които по принцип са с леко чуплива или къдрава коса, в никакъв случай не бива да я изправяте. Използвайте малко пяна, за да я оформите след сушене, точно както тази на модела Джоан Смолс. Ако пък ползвате ролки или маша, придайте малко обем в основата, особено ако косата ви не е от най-гъстите.

Още идеи за стилизиране на дълга коса ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase