Снимка: istock

Продукти:

175 мл топла вода
50 г масло
1 супена лъжица сухо мляко
50 г захар
1/8 лъжичка сол
1 яйце
1 белтък
375 г брашно
1 супена лъжица мая
100 г сушен касис или стафиди
1 чаена лъжица канела
1 жълтък
2 супени лъжици вода
За топинга:
50 г пудра захар
¼ чаена лъжица ванилия
1 чаена лъжица прясно мляко
 
Приготвяне:
 
Сложете топлата вода, маслото, сухото мляко, пудра захарта, солта, яйцето, белтъка, брашното и маята в машина за месене на хляб. Ако нямате, използвайте миксер с приставка за тесто. Разбъркайте тестото. Малко преди да е готово добавете касиса/ стафидите и канелата. Разбъркайте още веднъж. Ако ползвате машина, оставете я да довърши програмата за месене.
 
Извадете тестото и го поставете върху набрашнена повърхност. Покрийте го за 10 минути и го оставете да почине. Оформете 12 малки топки и ги поставете в намазнена тава за печене. Покрийте и ги оставете да втасат на топло за около 40 минути.
 
Смесете жълтъка с 2 супени лъжици вода. Намажете топките. Печете в загрята на 190 градуса фурна за 20 минути. Извадете ги и ги поставете върху скара за изстиване. За да направите кръстовидната декорация, смесете пудра захарта, ванилията и прясното мляко. С помощта на тънък шприц, пош или с лъжица нарисувайте кръстчета върху кифличките.

Още празнични рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase