IStockphoto

Денис Остин е опитала всичко. От диетите с ниско съдържание на мазнини през 90-те години, веганските и вегетарианските режими, завръщането на кетогенната диета и нисковъглехидратния режим на Аткинс. Пионерът в домашните тренировки прекарва цялата си кариера, търсейки най-добрите съвети за здравословно хранене.

След 40 години в здравната индустрия, Остин винаги се връща към едно и също правило – яжте здравословна, богата на хранителни вещества храна през 80% от времето и запълнете останалите 20% с храни, които харесвате, независимо от хранителната им стойност. Това е известно и като правилото 80/20, към което може да се придържате в продължение на години и дори десетилетия.
 
„Обичам храната и вярвам, че всеки трябва да ѝ се наслаждава. Научих много за това как да се храня правилно, за да поддържам организма си здрав и голяма част от фокуса се крие в това да изградим добра връзка с храната“, казва Остин пред Insider.
 
Включете протеини и зеленчуци в диетата си
 
Денис казва, че през времето се е опитала да балансира здравословни източници на въглехидрати, мазнини и протеини.
 
Получаването на достатъчно протеин може да ви помогне да се почувствате по-сити след хранене и да ви зареди с енергия за целия ден. Остин препоръчва да се даде приоритет на плодовете и зеленчуците заради високото съдържание на витамини и микроелементи, които са важни за храносмилателната система.
 
Останалите 20% от калориите на Остин са съставени от любими храни, независимо дали става дума за десерт след вечеря или за вкусен коктейл в края на деня. Според нея, едно лакомство на ден като поничка или сладолед няма да ви навреди.
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Denise Austin (@deniseaustin)

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase