Снимка: istock

 Продукти:

250 г пълнозърнеста паста
150 г бекон
2 скилидки чесън, пресован
2 глави лук, нарязани
300 г чери домати, нарязани
1 чаена лъжица захар
60 г бейби спанак
1 топка моцарела, нарязана
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете. Загрейте малко мазнина в дълбок тиган на средна температура. Запържете бекона в нея. Извадете и отцедете върху кухненска хартия. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тигана. Добавете чесъна и лука. Запържете с разбъркване, докато омекнат или за 2 минути. Добавете доматите и захарта. Разбъркайте и гответе за общо 8 минути, докато доматите се задушат.
 
Добавете пастата, бекона, моцарелата в тигана. Овкусете с подправките. Разбъркайте добре. Сервирайте пастата веднага. По желание поръсете с пармезан.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase