Снимка: istock

Продукти:

500 г брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици свинска мас
350 мл вода
 
Приготвяне:
 
Смесете брашното, бакпулвера и солта в купа. Натрошете маста с пръсти и я втрийте с ръце в сухите съставки, докато се получат трохи. Добавете водата и разбъркайте до получаване на меко тесто. Добавяйте водата малко по малко, за да ви е по-лесно да получите тестото. Поставете го върху набрашнена повърхност и го омесете, докато стане еластично. Разделете го на малки топки и разточете всяка на тънки листове. Изпечете ги в тиган една по една на средна към висока температура. Тиганът трябва да е леко намазнен, като за палачинки. Печете за няколко минути от всяка страна или до златисто. Повторете това за всички тортии.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase