Снимка: istock

Продукти:

200 г брашно
150 г захар
½ чаена лъжица сол
2 чаени лъжици бакпулвер
75 мл олио
1 яйце
75 мл прясно мляко
150 г боровинки
За топинга:
100 г захар
50 г брашно
50 г масло
1 и ½ чаени лъжици канела
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форми за мъфини с олио и ги поръсете с брашно.
 
Пресейте сухите съставки за мъфините. Смесете отделно олиото с яйцата и млякото. Разбийте с миксер. Добавете сухите съставки и разбийте с миксера отново. Добавете боровинките. Разбъркайте с лъжица внимателно, за да не нараните боровинките. Напълнете формите за мъфини до половината със сместа. Поръсете със сместа за топинга, за която междувременно сте смесили и разбили посочените съставки. Печете мъфините за 25 минути в загрята фурна.

За да приготвите топинга:
 
Разбийте с миксер съставките или ги разбъркайте с вилица, ако искате топингът да е по-едър и рехав. Поръсете трошливата смес върху тестото за мъфини.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase