Pixabay

Чаят е напитка, която се харесва в целия свят. Може да го направите, като излеете гореща вода върху чаени листа и ги оставите да покиснат за няколко минути, така че вкусът им да се смеси с течността. Тази ароматна напитка най-често се приготвя от листата на Camellia sinensis – вид вечнозелен храст, характерен за Азия.

Пиенето на чай е свързано с много ползи за здравето, включително защита на клетките от увреждане и намаляване риска от сърдечни заболявания. Някои изследвания дори са установили, че напитката може да помогне в отслабването и в борбата с мазнините по корема. Установено е също, че някои видове чай са по-ефективни от други в борбата с килограмите.
 
Представяме ви шест вида чай, които ще ви помогнат за намаляването на телесните мазнини
 
1. Зелен чай
 
Зеленият чай е един от най-известните видове и е свързан с много здравословни ползи. Това също е един от най-ефективните чайове за отслабване, като съществуват сериозни доказателства за това.
 
В проучване от 2008 година, направено в продължение на 12 седмици, 60 затлъстели участници е трябвало да спазват стандартизирана диета, докато редовно пият зелен чай или плацебо. Резултатите показали, че хората, които пият чай са загубили 3,3 кг повече от групата, която е била на плацебо.
 
Друго проучване установява, че хората, които консумирали екстракт от зелен чай в продължение на 12 седмици, са имали значително намаляване на телесното тегло, телесните мазнини и обиколката на талията в сравнение с контролната група. Това може да се дължи на факта, че екстрактът от зелен чай е с високо съдържание на катехини – естествено срещащи се антиоксиданти, които могат да засилят метаболизма и да увеличат изгарянето на мазнини.
 
Същият ефект се отнася и за матча – силно концентриран вид прахообразен зелен чай, който съдържа подобни полезни съставки като обикновения зелен чай.
 
2. Пу Ер чай
 
Чаят Пу Ер е вид китайски черен чай, който е ферментирал. Често се предлага след хранене и има земен аромат, който става все по-силен с напредването на времето на съхранение. Някои проучвания показват, че този вид чай може да понижи кръвната захар и кръвните триглицериди.
 
Още за отслабването с чай ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник:Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase