Снимка: БГНЕС

Матиас Морла, който беше адвокат и съдружник на Диего Марадона, заяви, че Далма и Джанина Марадона, дъщери на футболната звезда, са "ограбили" баща си и са го "изоставили" в последните му години, съобщава "Дойче Веле".

"Ако Диего се събуди и ме упрекне в нещо, то това ще е, че не съм се погрижил да пусна бившата му партньорка Росио в залата за поклонение. Той обичаше Росио и се караше жестоко с Далма и Джанина, чувстваше се предаден и ограбен. Аз съм този, който беше с Марадона в продължение на седем седем Коледи, когато той гледаше телефона в очакване някой да му се обади", казва Морла в обширно интервю за канала "América".

"Не разбрахте ли, колко се обиди Диего, защото дъщерята на Далма се казва Рома? Диего, какъв е той? Неапол, вечният противник на Рим. Освен сестрите, всички го изоставиха. Той умря сам" добавя адвоката.

Морла увери, че "Диего никога не е бил луд", въпреки факта, че "той винаги е имал проблеми със зависимостите".

Далма и Джанина Марадона обвиниха Морла, че е отговорен за събранието на медицинския екип, който се разследва за предполагаема небрежност в грижите.

"Ако Марадона беше жив, той нямаше да им позволи да ме нападат. Когато умря, той каза, че крадците са те. Със сестрите ние бяхме неговите слънца, а не крадци", настоява Морла.

"Момичетата не ме обичат, тъй като през юни 2014 г. им спряхме кредитните карти. Те се караха, защото го ограбиха", добави той.

Адвокатът, съдружник и приятел на Марадона, най-довереният му човек през последните години, заяви, че световният шампион от 1986 г. в Мексико не възприема алкохола като "нещо забавно", а като път за бягство от проблемите му.

"Когато стигна тук, той започна да има първия голям проблем в живота си, че Росио го напусна, той никога не можеше да го преодолее. Марадона беше обсебен, убит от Росио. Питате ме какво го е убило и аз ви казвам: Росио Олива , карантината и медицинската част, която се разследва. „Ситуацията да бъде лудо влюбен в жена, която не го обича, го нарани“, каза той.

Морла отрече, че Марадона е бил "отвлечен" от него, в което го обвиняват бившата съпруга на световния шампион Клаудия Вилафанье и дъщерите й Далма и Джанина.

"Сестрите разговаряха всеки ден с Марадона. Марадона винаги правеше каквото иска", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase