Снимка: БГНЕС

"Евър Гивън" може вече да е отново в движение, а шегите с него да са спрели, но за съжаление умовете на последователите на QAnon продължават да работят, раждайки поредните конспиративни теории. Според тях, заседналия в Суецкия канал кораб е транспортирал секс роби за топ демократи.

Докато останалите се забавлявахме от фиаското в Суецкия канал, някои измисляха по-зловещи интерпретации на голямия кораб, блокиращ най-важния пряк път в световната търговия.

В най-новата част от подкаста на Fever Dreams, Уил Сомър, репортер на Daily Beast, заяви, че конспираторите, които той следва в социалните мрежи, свързват името на кораба Ever Given, операторът му Evergreen Marine Corporation с кодовото име на Родъм Клинтън, което също е  Evergreen.

"Така че те решиха: "Може би корабът трафикира нещо от името на Хилари Клинтън, може би капитанът е блокирал канала като сигнал", казва Сомър на водещия на подкаста, "Винаги има мелница, която тези хора могат да използват, за да създават теориите си."

Сомърс разказа как някои фенове на конспирацията и последователи на QAnon предлагат идеи за "спасяване" на кораба, защото вярват, че товарът включва отвлечени деца. След като танкерът все пак беше освободен, членовете на Q вероятно ще измислят нещо ново.

"Толкова много от конспиративните теории вярват, че няма нищо случайно на този свят. Един кораб е попаднал в капан, но всичко това е част от големия план", добави Сомър.

QAnon е крайнодясна група, която вярва, че  "Q" е предполагаем агент под дълбоко прикритие, работещ в сърцето на Вашингтон, окръг Колумбия, за да разкрие предполагаемия клан от канибалистични трафиканти на деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase